FOTOGRAFIA NOCTURNA: ELS ESTELS I LA VIA LÀCTIA.

AMB ARACELI MERINO          PLACES EXHAURIDES!!!!!
11 i 12 de juliol 2015
Qui no ha aixecat mai la mirada admirant la immensitat de la nit? Qui no s’ha sentit mai completament fascinat contemplant un cel estelat? Us proposem una nova activitat que us animi a agafar les vostres càmeres i aconseguir una fotografia sorprenent!
La nit dels mesos d’estiu ens ofereix moltes possibilitats per iniciar-nos en la fotografia nocturna. Per una banda les temperatures càlides conviden a contemplar el cel sense haver d’estar pendents del rellotge, per una altra, és també el moment en què la via làctia se’ns mostra impressionant, especialment visible i fotogènica.
Un dels llocs de Catalunya amb menys contaminació lumínica es troba als voltants del poble d’Àger on us proposem de fer el taller de fotografia nocturna.

Vista nocturna de l'observatori. Fotografia d'Araceli Merino

Vista nocturna de l’observatori. Fotografia d’Araceli Merino

PROGRAMA
Ens trobarem tots plegats la tarda del dissabte dia 11 per escoltar una xerrada d’Araceli Merino, que ens introduirà en els aspectes bàsics de la fotografia nocturna. Soparem d’hora i farem una visita a l’Observatori Astronòmic d’Àger.

 

 

Un cop acabada la visita ens traslladarem a un lloc especialment seleccionat per tal que, abans que surti la lluna, puguem fer fotografia nocturna en les millors condicions possibles.

Fotografia d'Araceli Merino

Fotografia d’Araceli Merino

Davant d’aquesta ermita no és possible resistir-se. Cal preparar la càmera, agafar els trípodes i atrevir-se a fotografiar la foscor, els estels i la via làctia. Les nits d’estiu son sempre una mica màgiques i l’encant del lloc juntament amb la preparació teòrica prèvia, permetran que tots aprofitem al màxim les nostres possibilitats i la de les nostres càmeres.

L’endemà, un cop esmorzats, visitarem el poble d’Ager i l’ermita de la Pertusa. Acabarem amb un dinar de comiat el diumenge 12 de juliol.

La Pertusa. Fotografia d'Araceli Merino

La Pertusa. Fotografia d’Araceli Merino

 

 

 

 

 

Si esteu interessats o voleu més informació envieu un mail a: acabanelles@gmail.com.
Activitat per socis.

Preu de l’activitat: 180€ i inclou xerrada preparatoria dissabte a la tarda per Araceli Merino, sopar de dissabte, esmorzar i dinar de diumenge. Nit d’hotel en habitació compartida (plus de 20 € si es vol ús individual). Visita noctuirna a l’observatori d’Ager i de la Col·legiata d’Ager diumenge al matí. Passejades fotogràfiques amb assessorament d’Araceli Merino. No inclou els desplaçamanets fins al lloc ni durant l’activitat.
Si no en sou però us interessa l’activitat dirigiu-vos a l’Associació Alguema Cultural: acabanelles@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>