Bach Sense Pressa. 20 de juliol 2013

Nº LOTERIA

La guanyadora del sorteig ha estat M. ÀNGELS CARRATALÀ. Enhorabona!

Us oferim descobrir Bach, sense pressa, amb temps per debatre, temps per preguntar als millors experts des de la proximitat, i tot plegat en un entorn extraordinari: a Cabanelles, cruïlla de l’Empordà, la Garrotxa i el Pla de l’Estany.

PROGRAMA
MATÍ
11h. Xerrada “Parlem de Johann Sebastian Bach” a càrrec de Joan Vives, músic.
Un recorregut per la vida i l’obra de Bach ubicada en el seu context històric i emmarcada en la resta de la música del seu temps.
13h. Concert “El violoncel de Bach” Svetlana Tovstukha, violoncel.Església Cabanelles 20 juliol 2013

14h. DINAR AL GOLF TORREMIRONA (NAVATA)

TARDA
16h. Audiovisual 1 “La ruta Bach” Araceli Merino, fotògrafa.
Reportatge realitzat per la fotògrafa Araceli Merino durant les seves estades a Turíngia, les diferents Saxònies, Hamburg i Prússia, indrets on va viure i treballar el compositor
SORTEIG D’UN VIATGE PER UNA PERSONA DE “LA RUTA BACH”, QUE TINDRÀ LLOC DEL 7 AL 11 DE SETEMBRE DEL 2013 .
PER PARTICIPAR-HI CAL COMPRAR BUTLLETES (10 €) QUE ES PODEN ENCARREGAR AL MAIL: acabanelles@gmail.com
Audiovisual 2: “En Conversa S. Bach Johann Carandell”. Joan Carandell, pintor

17h. Col·loqui “Escoltem Bach” Pau Jorquera, Daniel Tarrida i Jospe Mª Roger. Modera: Joan Vives.

Centre cívic.Daniel Regincós,  Daniel Tarrida i Josep Mª Roger. 20 juliol 2013
19h. Concert/xerrada “Malalties i Vicis al Temps de JS Bach”
A càrrec del Dr. F. Algaba i Trio Barroc del Cafè
El Dr. Algaba s’uneix a tres membres del Trio Barroc del Cafè, per oferir-nos una mirada amena de la quotidianitat dels temps de Bach, tot barrejant la part parlada amb la musical. Al final haurem estat capaços de copsar la vida del segle XVIII des d’una perspectiva diferent, des de la música, els hàbits i la salut. Si en lloc de parlar de l’època del barroc parléssim d’avui, potser l’hauríem pogut titular “Sexe, drogues i rock&roll”

Església Cabanelles. 20 juliol 2013

PARTICIPANTS
Joan Vives Flautista de bec, professor d’història de la música i divulgador musical. Ha realitzat una important activitat concertística des del 1980 amb diversos grups de cambra i orquestrals, realitzant concerts per Alemanya, Àustria, Itàlia, França, Andorra, i arreu de l’Estat Espanyol. També enregistraments discogràfics (EMI, La ma de Guido i altres segells independents…), radiofònics (Catalunya Música, Ràdio Nacional, Radio Classique Française, etc…) i per a Televisió (TV3, TVE, etc…). El seu vessant de divulgador musical el porta, a partir del 1987, a fer gran quantitat de xerrades, conferències, cursos i seminaris amb regularitat, principalment a Catalunya. També ha escrit sovint articles per a diverses publicacions. Actualment és professor d’història de la música a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC).
Com a instrumentista actualment és integrant de diferents grups com “Els Ministrils”, quartet de bec; “Quartet Barroc de Sant Simó”, i el “Conjunt Barroc del Cafè” entre altres col·laboracions diverses. És locutor-redactor de Catalunya Música (Emissora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) des de l’inici de les seves emissions el Maig de 1987.

Svetlana Tovstukha Violoncel·lista. Nascuda a la ciutat de Kazan inicia els seus estudis musicals amb la professora Nina Navikova i completa la seva formació al Conservatori Superior de Música de Kazan. Posteriorment perfecciona els seus estudis com violoncel·lista amb el Mestre Daniel Shafran i desenvolupa una activitat concertística per tot Europa actuant en prestigiosos festivals de música (Toyalti, Ekaterinburg, Londres, Paris i Viena) Ha rebut Primers premis nacionals i internacionals a Rússia, Austria, Regne Unit i França. Ha obtingut un Màster al Trinity College of Music sota la violoncel·lista Karine Georgian i ha perfeccionat els seus estudis a l’Escola Superior de Música Reina Sofía de Madrid becada per la Fundació Isaac Albéniz on ha treballat amb els professors H. Helmerson i N. Schakovskaya. L’any 2000 guanya el premi El Primer Palau. Ha actuat com solista amb formacions prestigioses entre els quals l’Orquestra Simfònica del Vallès. Ha gravat per els segells discogràfics Sony i per la TRV Russa, RTVE, BBC 3 i la RAI. Recentment ha realitzat el primer enregistrament mundial del concert per a violoncel i orquestra de J. Nin Culmell amb la Orquestra Filarmònica de Kaza, per el Segell Columna Musica.
Araceli Merino  Fotògrafa freelance amb 25 anys d’experiència treballant en el camp del disseny gràfic i la retolació, a partir de 2005 realitza una intensa activitat fotogràfica paral·lela, on el desplegament de la pròpia creativitat no és aliena a l’aproximació al treball de diversos fotògrafs de qui reconeix aprendre constantment. A part de treballs fotogràfics professionals diversos (moda, restauració, espectacles, reportatges socials…), com a viatgera incansable en el seu treball més personal hi destaca particularment la fotografia de natura-paisatge, la de cultures llunyanes i el retrat. Les seves fotos han aparegut a diferents exposicions i publicacions (Enciclopèdies, Llibres de viatges i de tradicions, Revistes…) alhora que ha aconseguit algunes distincions com el 2on premi d’Arts d’Andorra 2009 (en fotografia), així com premis a revistes locals i fòrums fotogràfics a Internet. Ha impartit cursos de fotografia i xerrades a diferents indrets de Catalunya (Mataró, Terrassa, Barcelona, Manresa, etc…).

Joan Carandell. Pintor. Ha rebut molts reconeixements tant nacionals com internacionals per la seva obra, especialment a França, Bèlgica i Itàlia. Audiovisuals: Harmonia Dimensional. Història de la Música Any 2004. Novena Simfonia de Beethoven. Història de la Música. Any 2005. Història de la Música. Anys 1989 al 2005. Galeria d’autors. Història de la Música. Accademico Superiore-Cavaliere Ufficiale-Greci marino, Vinzaglio. Italia. Carandell & Pau Casals. Aniversaris 2011. Història de la Música.EspaiCaixa 2011 Girona. Carandell & Chopin.Mahler.R.Strauss. Trilogia. Història de la Música. Sala d’Actes Seu Amics de la UNESCO de Girona 2012. Girona. Conferències: Novena Simfonia de Beethove. Universidad de Albany. Madrid. Neuvième Symphonie de Beethoven. ABF. Paris. Novena Simfonia de Beethoven. Història de la Música Cassà de la Selva. Girona. Novena simfonia de Beethoven. Història de la Música. Cultura. Ajuntament Fornells de la Selva. Girona. Novena Simfonia de Beethoven. Història de la Música. Casa de Cultura. Club Marina Casino . Lloret de Mar. Girona.
Pau Jorquera. fundadors del projecte participatiu Bach zum mitsingen Nascut a Barcelona el 1982, inicià els estudis musicals a l’Escola de Música de Barcelona i, posteriorment, a l’Escola de Música La Guineu. Cursà estudis de percussió amb Ignasi Vila. Ha rebut gran part de la seva formació musical del mestre Ramon Porter i ha estudiat la Llicenciatura Superior de Direcció de Cor a L’ESMUC amb Johan Duijck, Josep Vila i Mireia Barrera. Ha realitzat diversos cursos amb Xavier Puig, Josep Prats, Xavier Sans, Emilio de la Linde, Poire Vallvé, entre d’altres. Ha estudiat cant amb els professors Francesc Garrigosa i Marta Cordomí. És Llicenciat en Direcció de Cor per l’ESMUC i Diplomat en Magisteri, en l’especialitat d’Educació Musical, per la UAB. Dirigí el cor infantil de l’Escola Ntra. Sra. de Lourdes, amb el que obtingué reconeixements del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Dirigí també el cor infantil El Virolet, la Societat Coral Il•lustració Artística de Sant Quirze del Vallès, el Cor Albada de Granollers, el Cor Diaula de Barcelona, el Grup Coral Horta i la Coral Sinera, amb la qual guanyà el segon premi al Festival Internacional de Música Coral a Malgrat de Mar, en l’edició de l’any 2012. Amb aquests cors ha interpretat obres com L’Oratori de Nadal de C. Saint-Saëns, la Messe de Minuit de M. A. Charpentier, el Glòria d’A. Vivaldi i la cantata BWV 131 de J. S. Bach. Amb 29 anys obtingué el reconeixement del jurat com a millor director del Festival Internacional de Música Coral de Malgrat de Mar. Fou el director musical de l’enregistrament de la cantata per cor infantil Al ball, sense un badall, publicada dins la col•lecció Acuitacantar. Ha composat dues cantates per cor mixt, cor infantil i acompanyament instrumental, una cantata per cor infantil, i diverses cançons i arranjaments per cor a cappella. Ha treballat de professor de música i religió d’Educació Secundària al Col•legi Immaculada Concepció de Lloret de Mar, fundant-ne el Cor de Secundària. Actualment dirigeix el cor Contrapunto Vocale de Barcelona, la Coral Renaixença de Sant Boi de Llobregat i el Cor L’Aixa d’Arenys de Mar. És cofundador, amb Daniel Tarrida, del projecte participatiu Bach zum mitsingen.
Daniel Tarrida fundadors del projecte participatiu Bach zum mitsingen Nascut a Barcelona, va iniciar-se al piano amb l’Albert Giménez Attenelle com a professor titular. i més tard va continuar els seus estudis amb Carmen Valero i Antoni Besses. Va ser guardonat entre altres amb el primer premi en el XXVIIè Concurs de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals a Vilafranca del Penedès. Ha seguit cursos de perfeccionament amb professors com Ilze Graubin, Frédéric Gevers, Nelly Ben-Or, Boris Bloch, Pierre Réach o Vitaly Margulis. També ha seguit cursos de pedagogia amb mestres com Leonid Sintsev, Anthony Williams, Violeta Hemsy de Gainza i Marilyn Lowe. Ha treballat aspectes musicals no pròpiament pianístics amb Gerald Behncké, Nèstor Eidler i Hervé Baunard. Alhora s’ha endinsat en el món del Lied amb Francisco Poyato, Assumpta Mateu, Thomas Ruf i Mitsuko Shirai, residint el curs 2006-07 a Karlsruhe, Alemanya. També ha treballat regularment de pianista acompanyant de corals, destacant concerts al Palau de la Música (amb la Coral de l’Hospital de Sant Joan de Déu), a Santa Maria del Mar (Coral Sinera i Albada), a la Basílica di Santa Maria in Trastevere, Roma (Coral de la Facultat de Psicologia de Barcelona) i col·laboracions amb l’Elisenda Carrasco i el seu cor Voxalba. Recentment s’ha introduït en la direcció coral, realitzant cursos amb Johann Duijk, Javier Busto, Néstor Andrenacci, Vasco Negreiros i Xavier Puig. Ha participat en l’espectacle Somniant el carnaval dels animals produït pel Gran Teatre del Liceu en les funcions a Madrid i Santander, i el juliol del 2009 ha estrenat l’obra El castillo rojo en el 58è Festival Internacional de Música y Danza de Granada, sent alhora el responsable musical dels arranjaments, pel qual va ser candidat al Premio Max 2011 a la Mejor Composición Musical para Espectáculo Escénico.

Ferran Algaba Cap de la Secció d’Anatomia Patològica de la Fundació Puigvert. Doctor en Medicina per la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en Anatomia Patològica, actualment és responsable de la Secció de Patologia de la Fundació Puigvert i professor associat de la Facultat de Medicina al Departament de Ciències Morfològiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre de la Societat Espanyola d’Anatomia Patològica (SEAP), de la Societat Europea de Patologia i vicepresident del Working Group of Genitourinary Pathology de la Societat Europea de Patologia. Membre de l’Acadèmia Internacional de Patologia, de la Societat Europea d’Urologia i de la Societat Espanyola d’Urologia. Membre del Plafó d’Experts en Urologia de la UICC per a la classificació del TNM. Membre consultor de la Societat Europea d’Urologia per a les guies d’intervenció en els tumors testiculars i del penis. Membre consultor de l’ICUD per a la patologia prostàtica i Chairman de Patologia del càncer renal en la reunió de 2010. Consultor en Patologia de l’EORTC grup genitourinari. Col·laborador en la classificació internacional de l’OMS per als tumors genitourinaris i membre de l’International Prostate Health Council. És autor de 202 articles citats a PubMed. Editor de quatre llibres i autor de capítols en 39 llibres. Ha impartit conferències en diferents congressos, simposis i reunions, tant nacionals com internacionals com a professor convidat, i també en hospitals universitaris de tot el món.
TRIO BARROC DEL CAFÈ
Joan Vives, flauta de bec. Mireia Ruiz, clave. Daniel Regincós, violoncel barroc
Arran de les interpretacions per diferents indrets de Catalunya de la “Cantata del cafè” de Johann Sebastian Bach en una producció impulsada conjuntament el novembre de 2006 per la “Setmana de Música Antiga” de Mataró, el Festival “Tiana Antica” de Tiana i el “Cicle de Música Antiga” de Sant Martí vell, va sorgir el present Trio barroc que pren el nom d’aquella popular partitura que Bach havia escrit el 1734 pel seu Collegium Musicum a Leipzig.
Així doncs, reprenent l’esperit dels conjunts de cambra de les primeres dècades del s. XVIII i els criteris interpretatius propis de la música del moment, el Trio Barroc del Cafè fa un pas més enllà de l’àmbit estricte del concert tradicional de música barroca per col·laborar de manera interactiva en aquesta jornada a l’entorn de Johann Sebastian Bach.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>