EL SEGLE DE LES LLUMS, AMB MOZART…SENSE PRESSA

Cabanelles, Alt Empordà, dissabte 1 de juliol 2017

Durant el segle XVIII  una burgesia cada cop més poderosa està aconseguint fer canviar les referències estètiques del barroc. Les monarquies absolutes estan sent qüestionades arreu i triomfa tot allò relacionat amb el individualisme, el racionalisme i també l’expressió dels sentiments.  En aquest context diverses societats secretes i iniciàtiques prenen protagonisme ja que  connecten fàcilment  amb les elits intel·lectuals emergents. No és casualitat que  il·lustrats de tota mena s’impliquin en societats esotèriques amb el convenciment  que canviar el món i millorar la humanitat és possible.

En l’àmbit musical, el declivi progressiu del clavicèmbal (instrument estrella del barroc) constitueix tota una metàfora del que passa en el món de les idees. L’aparició del fortepiano, amb unes possibilitats expressives més amplies, fascina molts dels compositors nascuts a la segona meitat del segle XVIII. Aquesta evolució no s’aturarà aquí ja que de manera gairebé vertiginosa  apareixerà el piano, instrument emblemàtic durant tot el romanticisme.

En aquest context cultural neix WA Mozart, només un any després del gran terratrèmol de Lisboa. Wolfgang  abraçarà la maçoneria els últims anys de la seva vida i, tot i que durant  la seva infància segur que va jugar i utilitzar el clave, progressivament s’aproximarà al fortepiano.

Us convidem a fer un tast del univers que va envoltar la família Mozart, el segle de les llums.. sense pressa.

PROGRAMA

MATI.

  1. Xerrada: MOZART, EL ROMÀNTIC . A càrrec de Joan Vives músic, divulgador musical i locutor-redactor de Catalunya Música
  2. Concert: DEL CLAVE AL FORTEPIANO. Els secrets dels instruments i el seu impacte en la composició en el segle del les llums. Concert comentat amb Mireia Ruiz clave i JM Roger fortepiano.

DINAR EN UN RESTAURANT DE LA ZONA.

TARDA

  1. Xerrada: LES ALTRES LLUMS DE LA IL·LUSTRACIÓ. Una reflexió sobre les societats esotèriques i iniciàtiques durant el segle de les llums. A càrrec del Dr. Pere Sánchez Ferré, doctor en Història per la Universitat de Barcelona, expert en temes de maçoneria i hermetisme.
  2. A CASA DELS MOZART. Espectacle teatralitzat, amb música en directe i amb la col·laboració del F. Algaba i del grup de teatre La Boia.

Preu de l’activitat:  
95€ inclou autocar des de Barcelona, esmorzar, dinar i totes les activitats.
85€ (sense autocar) inclou esmorzar, dinar i totes les activitats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>