EMPÚRIES: la història i gastronomia d’ahir, avui

25 d’abril 2015

EmpúriesA Empúries trobem el compendi dels orígens de la nostra civilització. A més del conegut jaciment grecoromà més ben conservat de la zona, s’hi han trobat restes d’algun poble iber dels indigets. Passejar-hi és un viatge al passat, quan els primers comerciants arribats per mar s’hi van establir.

 

L’Associació Alguema Cultural organitza una sortida per explorar el món clàssic a l’Empordà. Com vivien els pobladors d’aquests assentaments? A què es dedicaven? Com i amb què comerciaven? Com estaven organitzats?

De la mà de la catedràtica d’arqueologia de l’època prehistòrica i antiga Margarita Orfila visitarem les ruïnes i el museu d’Empúries.

L’època antiga ha marcat molt la nostra història, és ben conegut que la nostra jurisdicció es basa en el dret romà. Però potser no és tan coneguda la influència que ha tingut en coses tan quotidianes com el menjar. La Núria Bàguena, autora del llibre De l’antiga Roma a la teva cuina, explicarà la gastronomia romana i què ens ha arribat fins avui.

 

PROGRAMA PROVISIONAL

Matí
Sortida des de Barcelona
Esmorzar i visita a Sant Martí d’Empúries
Visita al jaciment d’Empúries i al museu

Tarda
Visita al museu de l’Anxova i de la Sal a l’Escala
Tornada a Barcelona

INSCRIPCIONS

Per més informació i reserves: acabanelles@gmail.com

One thought on “EMPÚRIES: la història i gastronomia d’ahir, avui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>